Kaikki käyttöön -hävikkiruokahanke kutsuu yhteistyöhön

Dodo ry etsii erilaisia näkökulmia hävikkiruokakeskusteluun ja järjestämme syyskuussa tapahtumakiertueen, joka koostuu pääosin tapahtumista hävikkiruokaan liittyvissä paikoissa. Haluatteko ehdottaa kohdetta? Kaikkien tapahtumien ei tarvitse olla suuria – panostamme esiintuotavien ilmiöiden kertomisesta viestinnän avulla.

Hanke toimii Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Oulussa 2021-2022.

Pienimuotoisemmin tuomme hävikkiratkaisuja esiin hävikki-illallisilla, joiden yhteydessä on esimerkiksi asiantuntijapuheenvuoroja ja työpajoja. Näihin etsimme erityisesti Turussa ja Oulussa vielä tapahtumapaikkoja eli keittiöitä ja tiloja – sekä kaikissa tapahtumakaupungeissa sisältöjä.

Dodo ry on kekseliäs ympäristöjärjestö, joka on kaupunkiviljelyn pioneeri ja kiinnostunut kaupunkisuunnittelusta sekä yhteisöllisistä ratkaisuista. Miten hävikkiruoan syntyä voisi ehkäistä taloyhtiöissä, työpaikoilla, ruoantuotannossa tai someyhteisöissä? Villitkin ideat esiin!

Olemme jo aloittaneet yhteistyötä erilaisten yritysten, ravintoloiden, seurakuntien, oppilaitosten, tutkijoiden ja hankkeiden kanssa.

Lähiviikkoina järjestämme avoimia online-suunnittelutapaamisia. Dodon toiminta koostuu keskeisesti vapaaehtoistyöstä. Kumppanuudesta kiinnostuneet voivat tulla näihin tapaamisiin mukaan tai ottaa yhteyttä muuten. Vielä ehtii mukaan syyskuun 2021 kiertueyhteistyöhön!

  • Tampere 28.4.
  • Turku, mahdollisesti suunnittelutapaaminen toukokuussa (Tuomiokirkon terassiviljelytoiminnan kanssa yhteistyössä)
  • Oulu 10.5.
  • Helsingissä suunnittelua tehdään mm. joka toinen viikko järjestettävien hävikki-illallisten yhteydessä ja online-tapaamisessa 26.4.

Ota yhteyttä!

, 040 7233 868

Katso hankkeen kotisivu ja seuraa Dodon viestintäkanavia.

Hanketta tukee maa- ja metsätalousministeriö.