Dodo & FEMMA planning: Kaupunkiunelmia ja -dystopioita Veturitallialueella

Keväällä 2022 FEMMA planning järjesti Dodon aktiiveille työpajan Veturitallialueen tulevaisuudesta. Veturitallien alueella sijaitsee Dodon toimisto ja kaupunkiviljelykeskus Kääntöpöytä. Työpajassa tunnistettiin mahdollisia dystopioita (kauhukuvia) ja utopioita (unelmia), joiden kautta on mahdollista konkretisoida kuvaa siitä, mitkä erilaiset kehityskulut ovat mahdollisia, miten kehitystä huonoon suuntaa voi estää, ja hyviä suuntauksia edistää.

Työpajatyöskentelyn pohjalta tehtiin kaksi versiota kuvitteellisesta Veturitallien Sanomat -kansilehdestä vuonna 2040. Veturitallien Sanomien kaupunkidystopioita -painoksen kannesta voit lukea otsikot alueen yksityistämisestä, aktivismin häviämisestä ja rasismin noususta. Kaupunkiunelmia -painoksessa puolestaan loistaa moninkertaistuneet pölyttäjäkannat, elävä kaupunkikulttuuri, energiaomavaraisuus ja solidaarisuus.

Seuraava askel onkin, miten voimme Dodolla työskennellä näiden unelmien toteuttamiseksi? Muun muassa Dodon Ratapihavisiossa vaikutamme alueen suunnitteluprosessiin, ja kaikki ovat siihen tervetulleita mukaan.

Suurkiitos FEMMA antoisasta ja inspiroivasta työpajasta! 💛
Graafinen suunnittelu: Kristian Autio