Erilainen joululahja 

Ilahduta ystävääsi erilaisella joululahjalla, jolla suojelet metsiä ja tuet kestäviä elinkeinoja Gambiassa! Sähköpostiisi saat sähköisen kortin.

Dodon vuonna 2021 alkaneen ulkoministeriön rahoittaman Tesito-hankkeen tavoitteena on edistää metsien suojelua Gambiassa, Senegalissa ja Guinea-Bissaussa interaktiivisen metsäkartan avulla. Tämän lisäksi Jiffarongin kylässä Gambiassa 90 naista on aloittanut uuden elinkeinon vihannesviljelijöinä, jonka odotetaan korvaavan polttopuun myynti tulonlähteenä ja parantavan asukkaiden ruokaturvaa. Jiffarongin kasvimaalle on perustettu myös taimitarha yhteisömetsän uudellenmetsitystä varten. Tämän lisäksi alueen kylissä ja kouluissa järjestetään metsäpalokoulutuksia yhteistyössä Gambian metsäosaston kanssa metsään kohdistuvan paineen vähentämiseksi.

Valitse alta mieleisesi lahja ja lähetä lahjoitettava summa tilille FI0815553000101759 (saaja Dodo ry, viitenumero 13579) ja kirjoita viestikenttään “Erilainen joululahja” + sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sähköpostiisi sähköisen kortin, jonka voit lähettää eteenpäin tai tulostaa ystävällesi!

Kerättävät varat käytetään Tesito-hankkeeseen ja niillä katetaan hankkeen omavastuuosuutta, joka on vuosittain 15% kokonaisbudjetista.

Lisäkoulutusta viljelijänaiselle Jiffarongissa, 10e

Osana hanketta 90 naisviljelijää aloitti uuden elinkeinon vihannesviljelijöinä. Maatalouskouluttajan tuella he oppivat tärkeimmät viljelymenetelmät ja taidot uutta yritystään varten. Kymmenellä eurolla voidaan kustantaa kolmen päivän lisäkoulutus yhdelle viljelijänaiselle.

Siemeniä viljelijänaiselle, 20 e

Osana hanketta 90 naisviljelijää aloitti uuden elinkeinon vihannesviljelijöinä. 20 eurolla voidaan kustantaa puolikas ruukullinen siemeniä yhdelle viljelijälle.

20 kpl puun taimia Jiffarongin taimitarhaan, 50e

Jiffarongin taimitarhassa kasvatetaan taimia, joita istutetaan sekä kylän yhteisömetsään kansallispuiston suojavyöhykkeen uudelleen metsittämiseksi että puutarhaan ruokaturvan parantamiseksi. Yhden taimen hinta on noin 2,5 euroa ja 50 eurolla taimitarhaan saadaan 20 uutta taimea.

Tarvikkeet metsäpalon torjuntaan yhdelle kylälle, 200e

Osana Tesito-hanketta Kiang West -kansallispuiston suojavyöhykkeen kylien vapaaehtoiset koulutetaan torjumaan ja sammuttamaan metsäpaloja. Kyliin jaetaan myös metsäpalon sammuttamiseen tarvittavia välineitä, 200 eurolla saadaan kustannettua yhteen kylään välineet taistella metsäpaloja vastaan.

Kiitos, että valitset erilaisen joululahjan ja tuet samalla hanketta! 

Rahankeräyslupa: RA/2020/1705, myöntäjä Poliisihallitus 31.12.2020, voimassa 04.01.2021 alkaen koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Rahankeräysluvan saaja: Dodo ry, Aleksis Kiven katu 88 G, 00520 Helsinki Y-tunnus: 1108152-0

Yhteydenotot: